Test anmeldelse af bogen – “det kan jeg ikke lide.. endnu” af Christian Bitz

Christian’s Bitz nye bog “det kan jeg ikke lide .. endnu” som udkommer den 29. august 2019, den har fokus på kræsenhed hos børn og han skriver meget om hvordan man kan prøve at afhjælpe kræsenheden hos børn og hvor hårdt det kan være for forældrene.

Bogen kan købe her: https://gyldendal.lnk.to/det-kan-jeg-ikke-li

Jeg har selv to børn, en på 8 år og en på snart 10 måneder og hende på 10 måneder, hun er alt spisende. Jeg har endnu ikke oplevede at hun har spyttet noget mad ud, som små baby’er godt kan gøre.

Men til gengæld min store dreng på 8 år, han har sine meninger om hvad han kan lide og især når det kommer til grøntsager.

Så vi afprøvet 2 af opskrifter fra bogen “det kan jeg ikke lide.. endnu”.

Den ene opskrift er blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Det er en opskrift som i sig selv er rimelig let at gå til, dog er den en lille smule tidskrævende – det er ikke en af de “hurtige” aftensmad retter.

Christian skrev at man kunne spise en salat til, men vi valgte bare at tilføje noget ristet rugbrød og det var lækkert i sig selv.

Min mand manglede noget kød, for det var en “kødløs” ret, man der kan man jo sagtens tilsætte enten lidt skinketern eller bacon eller hvad man nu lyster.

Den smagte fint af blomkål, som den jo gerne skulle. Men det er nok ikke en ret vi prøver igen herhjemme – det er mormor mad og min store knægten var ikke særlig begejstret, han spiste ca. 5 mundfulde og så sagde han tak for mad og så vidste jeg godt at det ikke lige var hans kop te. 🙂

Men han skulle jo ikke gå sulten i seng, så spurgte om han hellere ville have en rugbrøds mad, men så ville han hellere have toast og det fik han ikke, så han endte med at spise to portioner havregryn med mælk istedet for, for han var jo ikke blevet mæt – han havde bare sagt på en pæn måde at han ikke kunne lide det.

Den anden opskrift er Bolognese med squash-spaghetti

Den her opskrift på bolognese er faktisk lækker. Vi erstattede rødvinen med vand istedet for og lod det ikke simre i flere timer, for det har vi ikke tid til i hver dagene. Vi undlod også parmasan osten.

Vi havde også kogt lidt fuldkorns spaghetti ved siden af, og det var faktisk virkelig godt gjort fordi knægten kunne ikke lide de der squash spaghetti og han skulle altså ikke spises af med havregryn ingen.
Vi havde endda blandet fuldkorns og squash spaghetti på tallerken, så han havde en miks. men næh nej det faldt ikke i god jord.

Men vi andre syntes det smagte godt, så det er ikke sidste gang vi prøver at lave den opskrift, dog tror jeg bare at jeg river squashen ligesom jeg har gjort med gulerødderne og kommer det i kødsovsen, for så ser han det ikke på samme måde. Det er lidt nemmere og spise “skjulte” grøntsager istedet for grøntsager man kan se.

Min mening om hele bogen

Christian Bitz har fat i rigtig mange gode ting, og der er rigtig meget læsning i bogen og mange fakta bokse, og den er fortalt på en god og forståelig måde, så man ikke bliver helt tabt efter et stykke tid.
Han skriver bland andet om hvordan man kan inddrage børnene i madlavningen og det vil jeg give ham ret i at det er en god ting, både for deres nysgerrighed omkring mad, men også på længere sigt når de engang flytter hjemmefra.

Han skriver også bæredygtighed, økologi og at vi skal spise mindre kød og om alle de forskellige sanser vi har, som påvirker vores opfattelse af det vi spiser.

Dog kan jeg godt savne lidt flere opskrifter på aftensmad, som måske ikke tager over 1 time at lave, for det er virkelig de færreste børnefamilier som har tid i hverdagene til at lave mad i flere timer. Der er rigtig mange opskrifter på salater og dem skal jeg helt sikkert prøve nogle af på et tidspunkt.

I kan også læse en mere uddybende anmeldelse af bogen hos http://momstertest.dk/ af 2 andre mødre.
Som der måske har et andet syn på bogen end mig 🙂

Tak fordi i læste med <3
– Sabrina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen