Kanelbrød

2 styk

Ingredienser

50 g. gær
0,5 dl vand, lunkent
100 g. smør
2 æg
1,5 dl mælk
1 tsk. salt
600 g. Hvedemel

Remonce:
100 g. smør, blødt
4 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel

Æg til pensling

Pynt – Glasur:
Flormelis
vand

Fremgangsmåde

Gæren opløses i det lunkne vand.
Smelt smørret og kom mælken i for at afkøle det lidt.
Hæld blandingen over gæren, når den er lillefingervarm.
Æg tilsættes et af gangen, husk og rør godt.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt sammen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og lad det hæve 30 minutter med et fugtigt klæde over.

Imens dejen hæver, så lav remoncen klar – rør det hele sammen.

Del dejen i 2 og rul dem i den størrelse længde som formen har og 4 x så bred.

Remonce fyldet deles også i to, fyldet fordeles som et jævnt lag på den udrullet dej. Hold kanterne frie.
Rul brædet sammen og læg lukningen ned af i en smurt aflang form.

Lad brødene efterhæve i 15 minutter, med et fugtigt klæde over.

Brødene pensles med sammenpisket æg og bages nederst i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 30-40 minutter.

Tip: du kan vælge og lave små snit i dejen inden pensling eller lade helt værd.

Når brødene er kommet ud af ovnen, tag dem ud af formene, så de ikke står og bliver bløde i bunden.

når de er afkølet, pyntes de med glasur.

Velbekomme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen