Jordbærmousse på kiksebund og jordbær gele

Ingredienser

Kikse-bund:
160 g. Digestive kiks
75 g. smør, smeltet

Jordbærmousse:
250 g. jordbær, tøet fra frost
4 husblas
100 g. sukker
6 æggeblommer, pasteuriseret (3 bæger)
3,5 dl fløde

Jordbær gele:
150 g. jordbær, frosne
50 g. rørsukker
1½ dl vand
½ citron – kun saften
4 husblas


Fremgangsmåde

Kikse-bund:

Digestive blendes i en minihakker, så det bliver til fin kikse smuldre.
Smør smeltes og hældes op i kiksemassen, det røres sammen og fyldet fordeles i bunden af en kagering, som er beklædt med kageplast.
Tryk det godt ned med en ske eller fingrene og sættes så på køl i en times tid.

Jordbærmousse:

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Jordbærene blendes og hældes i en gryde sammen med husblas.
Varm det langsomt op og rør indtil husblas er smeltet, og lad det køle lidt af.
Rør sukker og æggeblommer til det er hvidt og luftigt.
Pisk fløden til letpisket flødeskum.
Vend lidt af jordbær pureen i æggesnapsen, lidt efter lidt.
Til sidst vendes flødeskummen sammen med det og så hældes jordbærmoussen over kikse-bunden og sættes på køl i minimum 4 timer. Eller indtil du kan se at den har sat sig helt.

Jordbær gele:

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hæld de frosne jordbær, rørsukker, vand og citronsaft i en gryde og lad det koges i små 10-15 minutter ved middelvarme.
Tag gryden af og hæld jordbær saften igennem en si, du må ikke presse på bærerne da det vil gøre din gele grumset.
Kram husblas fri fra vand og rør det i jordbær saften, mens den stadig er varm.
Lad den afkøle lidt før den hældes over jordbærmoussen.
Når den er klar, hældes den forsigtigt over moussen
(jeg tog en grydeske og vendte den om, så bagsiden af skeen vender op af, og så hældte jeg gelesaften over kagen, så den ikke hældes direkte ned i kagen)
Når geleen er fordelt, sættes kagen på køl igen i minimum en times tid.

Velbekomme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen