Appelsinmousse på brownie-bund

Ingredienser

Brownie bund:

60 g smør
125 g mørk chokolade
165 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g. mel
knivspids salt

Appelsinfromage:

5 dl piskefløde
2 dl appelsinsaft (ca. 2-3 øko appelsiner)
Skal fra appelsinerne
2 bæger past. æggehvider
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
saft fra ½ citron
5 blade husblas

Fremgangsmåde

Browniebund:

Smørret og chokoladen smeltes i skål over vandbad.
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Tilsæt vaniljesukker.
Rør den smeltede chokolade ind i æggemassen og vend derefter mel og salt i med en dejskraber.

Dejen kommes i en smurt rund kageform og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Tjek undervejs.

Kagen skal være kold inden moussen kommes på.

Appelsinmousse:

Pisk fløden til letpisket flødeskum og bland den med vaniljesukker, appelsinsaft og skal og sæt det på køl 1 times tid.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Pisk æggehvider og sukker til det er luftigt.
Kram husblas fri for vand og varm det sammen med citronsaften i en skål over vandbad.
Kom et par skefulde af appelsinfløde massen over i den smeltede husblas, vend derefter husblas blandingen ned i resten af appelsinfløde massen.
Vend dernæst æggehviderne ned i blandingen.

Brownie er beklædt med kageplast i en rund form, så moussen kan blive hældt ned i formen og stilles på køl i minimum 5 timer inden servering.
Så du er sikker på moussen har sat sig.

Velbekomme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen