
Antal ca. 38 styks

Ingredienser
100 g. smør
5 dl mælk
50 g. gær
70 g. sukker
0,5 tsk. salt
800 g. hvedemel
Fyld
150 g. smør, blødt
2 dl brun farin
2 spsk. kanel, stødt
100 g. marcipan, groft revet
2 æbler, groft revet
1 æg til pensling
Pynt
Glasur
Fremgangsmåde
Smelt smørret ved svag varme, tilsæt mælken når smørret er smeltet.
Rør gæren ud i mælk/smør blandingen i en rørebeholder.
Sukker og salt tilsættes og der røres til det er opløst.
Mel tilsættes og dejen æltes smidig på en røremaskine.
Dejen hæver tildækket i 45 minutter.
Imens røres remoncen sammen, undtagen marcipan og æbler
Dejen deles i 2 klumper og de rulles hver ud til 20X30 raktangel.
Fyldet fordeles på de to stykker og marcipan og æbler fordeles ligeledes også ovenpå remoncen.
De rulles stramt sammen fra den brede side og skæres hver ud i ca. 18 stykker.
Den løse ende på hver snegl, bukkes ind under sneglen og den lægges med enden nedad på en bageplade med bagepapir.
(det gøres fordi så åbner sneglen sig ikke og alt snasken løber ikke ud på bagepladen)
Der kan være 18 styks på en bageplade, så du skal i alt bruge 2 bageplader.
Efterhæver tildækket på bagepladerne i 45 minutter.
Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 6-8 minutter, til de har fået en gylden overflade.
Pyntes med glasur når de er afkølet eller nydes lune uden glasur.
De er stadig gode dagen efter, slet ikke tørre, hvis de kommes i en lufttæt beholder.
Velbekomme