Trekornsbrød

Trekornsbrød
2 stk

 Det øverste er penslet med vand og det nederste er penslet med æg og mælk.
Ingredienser
66 g. Solsikkekerner
66 g. Knækkede hvedekerner
66 g. Knækkede rugkerner
3 dl vand
50 g. Smør
6 dl mælk
50 g. Gær
250 g. Hytteost
2 tsk salt
2 tsk sukker
1200 g. Hvedemel

Fremgangsmåde

Trekornsblandingen koges op sammen med vandet ved svag varme i 4 minutter med låg på.
Smørret blandes i.
Kom halvdelen af mælken i trekornsblandingen for at nedkøle den lidt.
Mens resten af mælken bruges til at røre gæren ud i.
Alle ingredienser tilsættes i skålen med gæren og dejen æltes godt.
Lad dejen hæve på et meldrysset bord med viskestykke over eller i røreskålen i 1 time.

Dejen deles i to og 2 franskbrød formes og kommes på en bageplade med bagepapir (brødene bliver store)
Efterhæver i 30 minutter.

Pensel med vand eller æg/mælk alt efter hvilket resultat du vil have.

Bages nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.

Velbekomme 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen