Julebag: brunkager

Brunkager 🎄🎅🏼

Antal: 200+
Ingredienser
250 g. Smør
125 g. Lys sirup
250 g. Sukker
1 spsk kanel, stødt 
1 tsk nellike, stødt
80 g. Smuttede Mandler, hakket 
30 g. Sukat
1, 3/4 tsk potaske
1 spsk vand, lunkent
500 g. Hvedemel
Fremgangsmåde 
Smelt smør, sirup og sukker i en gryde ved middel varme og under omrøring. (det må ikke koge)
Kom smørblandingen i en røreskål og tilsæt krydderierne, mandler og sukat.
Rør til blandingen er halv kold.
Opløs potasken i vandet og kom det i dejen.
Tilsæt melet lidt efter lidt og rør til dejen er samlet.
Del dejen i 3 og tril dem til ruller.
Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
Skær dejen i meget tynde skiver og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Bag brunkagerne øverst i ovnen i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 7 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist
Velbekomme 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen